E-bike, geschikt voor iedereen?

Een e-bike, ook wel elektrische fiets, genoemd, is een fiets voorzien is van een hulpmotor die zorgt voor trapondersteuning. Stopt de berijder met trappen en/of is de snelheid hoger dan 25 km per uur, dan stopt de trapondersteuning direct. Wettelijk gezien behoren e-bikes tot dezelfde voertuigcategorie als fietsen zonder trapondersteuning.

Ruim 1 miljoen e-bikes

In Nederland begon in 2006 de opmars van de e-bike. Inmiddels bezitten ruim 1 miljoen Nederlanders een e-bike. Samen leggen ze jaarlijks zo’n 1,3 miljard fietskilometers af. In het begin kochten vooral mensen die door een fysieke beperking niet meer gewoon kónden fietsen een e-bike. De laatste jaren kopen ook steeds meer jonge mensen een e-bike. De e-bike is vandaag de dag een ideaal vervoermiddel voor ongeveer iedereen: senioren, recreatieve fietsers, forenzen en jonge moeders. Ook sporters rijden met veel plezier op hun elektrisch ondersteunde mountainbike.

Met een e-bike in beweging blijven

Met een e-bike bent u lekker in de frisse lucht en blijf u in beweging. De e-bike is ook een uitkomst voor mensen die vanwege hun gezondheid moeite hebben om tempo te maken op een gewone fiets. Heeft u bijvoorbeeld last van kortademigheid maar wilt u graag blijven fietsen, dan is een e-bike misschien een goede oplossing voor u. U blijft dan actief, gebruikt uw longen en spiercapaciteit, maar het fietsen is wat minder zwaar. Ook als u last heeft van artrose of reuma is blijven bewegen heel belangrijk, maar mag u niet teveel kracht gebruiken. Een e-bike is dan vaak ideaal en zorgt ervoor dat het fietsen gemakkelijker gaat waardoor u met plezier kunt blijven fietsen. Als de e-bike toch niets voor u is, kunt u zich, bijvoorbeeld bij de speciaalzaak mobielenzeker.nl van Hartvoorfietsen.nl, wellicht oriënteren op een scootmobiel.

Hartvoorfietsen.nl: 1.200 actie-aanbiedingen

Denkt u erover om een betrouwbaar kwaliteitsmerk e-bike aan te schaffen voor de laagst mogelijke prijs? Breng dan eens een bezoekje aan de winkel van de e-bike specialist van Midden-Nederland: fietsdiscounter Hartvoorfietsen.nl in Soest (direct naast Auto Smeeing Soest). In de winkel van Hartvoorfietsen.nl, onderdeel van Profile Soest B.V., heeft u volop keuze en kunt u, zo u wilt, meteen een proefrit maken. U heeft ook volop keuze in de webshop Hartvoorfietsen.nl: ruim 1.200 superlaag geprijsde damesfietsen, herenfietsen, jeugdfietsen en kinderfietsen. Door Hartvoorfietsen.nl geleverde fietsen worden compleet afgemonteerd geleverd. Een online bestelde e-bike kunt u, zo u wilt, afhalen in de winkel in Soest. Voor slechts € 26,95 bezorgen wij de door ons vakkundig afgemonteerde e-bike in heel Nederland. Service en onderhoud wordt uitgevoerd door de in heel Nederland actieve FietsNed-organisatie.

Koningsweg 16, Soest, T 035 - 603 99 90, www.hartvoorfietsen.nl
Winkel open: dinsdag t/m vrijdag 9.00 - 18.00 uur, zaterdag 9.00 - 17.00 uur, zondag 11.00 - 17.00 uur