Heeft een e-bike onderhoud nodig?

Het onderhoud van een e-bike verschilt in belangrijke mate van het onderhoud bij een gewone fiets. Het elektrische systeem van een e-bike is high-tech en hieraan kunt u zelf nauwelijks onderhoud uitvoeren. Voor onderhoud en reparatie aan het elektrische systeem moet u dus echt bij de fietsspecialist zijn. Veel e-bikes zijn computergestuurd (connected bikes) en worden bij het rijklaar maken en tijdens onderhoud via een geautomatiseerd systeem geprogrammeerd en ingesteld.

Versnelling en onderhoud e-bike

Een naafversnelling is vrijwel onderhoudsvrij. Een derailleurversnelling heeft regelmatig onderhoud nodig. Uiteraard kunt u aan uw e-bike zelf wel normale (mechanische) onderhoudswerkzaamheden uitvoeren net als u misschien ook al zelf deed bij uw gewone fiets. Denk hierbij bijvoorbeeld aan banden plakken, smeren en verlichting.

Niet in alle gevallen kunt u zelf de band verwisselen van het wiel waarin de motor is verwerkt. Sommige systemen moeten daarvoor namelijk opnieuw aan de het geautomatiseerde systeem van de betreffende fabrikant worden aangesloten. Laat de reparatie in dat geval door de vakman uitvoeren.

Onderhoud inclusief controle elektronica

Om uw e-bike in topconditie te houden is het verstandig om de fiets minimaal één keer per jaar voor een onderhoudsbeurt naar de fietsspecialist te brengen. Niet alleen inspecteert hij de fiets dan mechanisch (o.a. remmen, versnellingen, verlichting), hij controleert ook de elektronica en indien nodig installeert hij ook direct nieuwe software voor uw e-bike.

Hartvoorfietsen.nl: 1.200 actie-aanbiedingen

U wilt een prima e-bike kopen maar niet te veel betalen? Kom dan e-bikes met verschillende accucapaciteiten vergelijken in de winkel van fietsdiscounter Hartvoorfietsen.nl in Soest (direct naast Auto Smeeing Soest), de e-bike specialist van Midden-Nederland. In de winkel van Hartvoorfietsen.nl, onderdeel van Profile Soest B.V., heeft u volop keuze en bent u welkom voor een vrijblijvende proefrit. In de uitgebreide webshop Hartvoorfietsen.nl kunt u kiezen uit ruim 1.200 scherp geprijsde damesfietsen, herenfietsen, jeugdfietsen en kinderfietsen. Alle door Hartvoorfietsen.nl geleverde fietsen worden compleet afgemonteerd geleverd. Uw online bestelde e-bike kunt u afhalen in de winkel in Soest of u laat de door ons vakkundig afgemonteerde e-bike voor slechts € 26,95 aan huis laten bezorgen. Het onderhoud en de servicewerkzaamheden worden uitgevoerd door de landelijk actieve FietsNed-organisatie.

Koningsweg 16, Soest, T 035 - 603 99 90, www.hartvoorfietsen.nl
Winkel open: dinsdag t/m vrijdag 9.00 - 18.00 uur, zaterdag 9.00 - 17.00 uur, zondag 11.00 – 17.00 uur