Moet ik mijn e-bike verzekeren?

Net als bij een gewone fiets bent u niet verplicht om uw e-bike te verzekeren. Vrijwel iedereen sluit bij aanschaf van een e-bike meteen een verzekering af. Dat is begrijpelijk: het aankoopbedrag van een
e-bike is hoger dan bij een gewone fiets waardoor er een hoger financieel risico is.

Welke dekking?

Voor informatie over en het afsluiten van een e-bikeverzekering met een lage premie kunt u terecht bij de verkoper. Het bedrijf ENRA is al vele jaren gespecialiseerd in fietsverzekeringen waaronder verzekeringen voor e-bikes maar uiteraard zijn er meerdere aanbieders van verzekeringen voor e-bikes. Afhankelijk per polis dekken de meeste e-bikeverzekeringen het volgende:

• Diefstal van de fiets
• Gevolgschade na diefstal
• Cascoschade
• Verhaalsrechtsbijstand
• Ongevallen opzittenden
• Hulpverlening bij pech onderweg

Pech onderweg service

Bij o.a. de e-bikeverzekeringen van ENRA is pech onderweg onderdeel van de polis en is dit
dus standaard meeverzekerd. Zeker als u regelmatig grote ritten maakt met uw e-bike is het aan te raden om een e-bikeverzekering te kiezen waarbij Pech onderweg service is inbegrepen. Heeft u dan onderweg mankementen aan uw e-bike, dan is één telefoontje naar het centrale servicenummer voldoende om een servicespecialist naar u toe te laten komen, waar u ook bent op het vaste land in Nederland. Indien mogelijk repareert hij uw e-bike dan kosteloos ter plekke of hij neemt uw e-bike mee voor reparatie naar het servicepunt dat het dichtst bij uw woonplaats gevestigd is en brengt u naar uw woonplaats.

Te adviseren is om de verschillende e-bikeverzekeringen heel goed met elkaar te vergelijken en niet direct te kiezen voor de laagste prijs. Net als bij een autoverzekering geldt dat niet alleen de prijs maar ook de dekking belangrijk is.

Hartvoorfietsen.nl: 1.200 actie-aanbiedingen

Kom de verschillende types e-bikes vergelijken in de winkel in Soest van de e-bike specialist van Midden-Nederland: fietsdiscounter Hartvoorfietsen.nl in Soest (direct naast Auto Smeeing Soest).
U heeft er volop keuze en kunt, zonder afspraak, een proefrit maken. Heeft u een e-bike gekozen, laat u dan meteen adviseren over een goede en betaalbare e-bikeverzekering. Ook in de webshop Hartvoorfietsen.nl heeft u een gigantische keuze: ruim 1.200 bijzonder scherp geprijsde damesfietsen, herenfietsen, jeugdfietsen en kinderfietsen. Hartvoorfietsen.nl levert elke fiets volledig afgemonteerd af. Een online bestelde e-bike kunt u afhalen in de winkel, voor slechts € 26,95 bezorgen wij, op afspraak, de afgemonteerde e-bike in heel Nederland. Onderhoud en service wordt uitgevoerd door de landelijke FietsNed-organisatie.

Koningsweg 16, Soest, T 035 - 603 99 90, www.hartvoorfietsen.nl
Winkel open: dinsdag t/m vrijdag 9.00 - 18.00 uur, zaterdag 9.00 - 17.00 uur, zondag 11.00 – 17.00 uur