Wat is de beste versnelling voor een e-bike?

E-bikes met een achterwielmotor zijn altijd voorzien van een derailleurversnelling. Dit is een open aandrijving met meerdere tandwielen die niet afgeschermd worden door een dichte kettingkast.
Een derailleurversnelling is licht en efficiënt maar heeft nadelen. Een dichte kettingkast en terugschakelen bij stilstand is met een derailleurversnelling niet mogelijk. De tandwielen en ketting van een e-bike met een derailleurversnelling worden relatief snel vuil en slijten sneller en schakelen is lastiger.

Voordelen naafversnelling

Bij een naafversnelling zijn de tandwielen veilig opgeborgen in de naaf en spelen de hiervoor vermelde nadelen niet. Met een naafversnelling kunt u wel schakelen als u stilstaat waardoor u
altijd in een lichte versnelling kunt wegrijden. Veel e-bikes zijn voorzien van schakelonderbreking.
Op het moment dat u schakelt, houdt de motor even in om het schakelen heel soepel te laten verlopen.

Automatische versnellingsnaven

Nog luxer en steeds populairder is een e-ebike met Nuvinci Harmony versnellingsnaaf. Deze naaf schakelt volledig traploos en automatisch zodat u zelf niet meer hoeft te schakelen en altijd in het door u ingestelde traptempo fietst. Dit draagt uiteraard meteen bij aan uw veiligheid want u hoeft nooit meer aan het schakelen te denken.

Versnellingen vergelijken tijdens proefrit

Een e-bike met een naafversnelling biedt dus diverse voordelen ten opzichte van een e-bike met derailleurversnelling. Fietst u veel heuvelachtige omgevingen en in de bergen, dan is een derailleurversnelling omdat u daarmee dan sneller schakelt. Wat voor u de beste keuze is niet alleen afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren maar ook van het budget dat u wilt besteden bij de aanschaf van uw e-bike. Het is aan te raden om de verschillende e-bikes grondig met elkaar te vergelijken, een goed advies aan de specialist te vragen en een proefrit te maken met zowel een e-bike met naafversnelling als een e-bike met een derailleurversnelling.

Hartvoorfietsen.nl: 1.200 actie-aanbiedingen

Op zoek naar een soepel rijdende e-bike die bijzonder laag geprijsd is? Kom dan de verschillende types e-bikes vergelijken in de winkel van de e-bike specialist van Midden-Nederland: fietsdiscounter Hartvoorfietsen.nl in Soest (direct naast Auto Smeeing Soest). In de uitgebreide winkel van Hartvoorfietsen.nl, onderdeel van Profile Soest B.V. heeft u volop keuze en kunt u zonder afspraak een proefrit maken om de verschillende e-bikes te vergelijken. Ook in de webshop Hartvoorfietsen.nl heeft u een enorme keuze: ruim 1.200 scherp geprijsde damesfietsen, herenfietsen, jeugdfietsen en kinderfietsen. Hartvoorfietsen.nl levert elke fiets volledig afgemonteerd af. Een in onze webshop bestelde e-bike kunt u afhalen in de winkel in Soest en voor maar € 26,95 bezorgen wij, op afspraak, de afgemonteerde e-bike in heel Nederland. Service en onderhoud (ook op locatie) wordt uitgevoerd door de landelijk actieve FietsNed-organisatie.

Koningsweg 16, Soest, T 035 - 603 99 90, www.hartvoorfietsen.nl
Winkel open: dinsdag t/m vrijdag 9.00 - 18.00 uur, zaterdag 9.00 - 17.00 uur, zondag 11.00 – 17.00 uur