Welke fietsbanden rijden het prettigst?

De meeste e-bikes hebben banden van 40 millimeter breed. Deze moeten opgepompt worden tot 4 a 5 bar. Een goede bandenspanning kan een enorm verschil maken in de feitelijke actieradius van uw e-bike. In de praktijk wordt vaak op een lage spanning gereden. Dit zorgt niet alleen voor een verminderde actieradius ook het rijcomfort is dan minder: een e-bike met te zachte banden kan gaan zwalken in bochten en bij hobbels.

Ballonbanden

De laatste jaren worden brede ballonbanden steeds populairder. Deze banden hoeven maar een bandenspanning van 2 bar te hebben. Met deze lage bandenspanning rollen ze nog prettig en hebben ze diverse voordelen ten opzichte van hard opgepompte smalle banden.

Meer grip

Ballonbanden hebben meer grip doordat het deel van de band dat de weg raakt breder is. Het komt feitelijk neer op het volgende: hoe lager de bandenspanning, hoe meer grip. Doordat ballonbanden minder weerstand hebben, hoeft er minder een beroep gedaan te worden op de motor van de e-bike en is de actieradius hoger.

Meer comfort

Ballonbanden zijn comfortabeler dan smallere banden omdat ze meer kunnen meeveren dankzij de lage bandenspanning. Ballonbanden rijden bovendien minder schokkerig. Als je de berm inrijdt of door een kuil rijdt, kunnen ballonbanden dat dankzij de lagere bandenspanning en schokdemping beter opvangen. Met ballonbanden rij je ook prettig op onverharde wegen en paden. De Veluwe is bijvoorbeeld prachtig te verkennen via onverharde paden, een elektrische fiets met ballonbanden is dan ideaal.

Ballonbanden bieden dus meerdere voordelen. Het vervangen van smalle banden op uw fiets door brede ballonbanden is echter vaak lastig. In de meeste gevallen is de ruimte bij spatborden en het frame te klein voor ballonbanden. Bent u niet tevreden over uw smalle fietsbanden omdat u meer comfort en/of grip wilt, laat u dan eens vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden door een fietsspecialist en maak eens een proefrit.

Hartvoorfietsen.nl: 1.200 actie-aanbiedingen

U wilt uw bestaande fietsbanden vervangen door fietsbanden die u meer comfort en/of grip geven tijdens uw ritten? Kom dan de verschillende fietsbanden vergelijken in de winkel van fietsdiscounter Hartvoorfietsen.nl in Soest (direct naast Auto Smeeing Soest), de grootste fietswebshop van Midden-Nederland. In de winkel van Hartvoorfietsen.nl, onderdeel van Profile Soest B.V., heeft u volop keuze en bent u altijd welkom voor een vrijblijvende proefrit. Ook in de webshop Hartvoorfietsen.nl heeft u een enorme keuze: ruim 1.200 scherp geprijsde damesfietsen, herenfietsen, jeugdfietsen en kinderfietsen. Elke door Hartvoorfietsen.nl geleverde fiets wordt compleet afgemonteerd geleverd. Uw bestelde fiets kunt u afhalen in de winkel in Soest of u laat deze voor slechts € 26,95 aan huis bezorgen. Het onderhoud en de service van fietsen geleverd door HartvoorFietsen.nl wordt verzorgd door de landelijke FietsNed-organisatie.

Koningsweg 16, Soest, T 035 - 603 99 90, www.hartvoorfietsen.nl
Winkel open: dinsdag t/m vrijdag 9.00 - 18.00 uur, zaterdag 9.00 - 17.00 uur, zondag 11.00 – 17.00uur